Säämingin muistolaatan paljastustilaisuus lauantaina 13.8. 2022.

Sääminki-seura ry päätti talvella 2022 toteuttaa Säämingin muistolaatan lähtökohtaisesti kolmesta syystä.

1) Vuoden 2023 alusta tulee kuluneeksi 50-vuotta Säämingin kunnan liittämisestä Savonlinnan kaupunkiin.

2) Savonlinnalaiset tietävät vähän Säämingin kunnan merkityksestä omaan asuinympäristöönsä.

3) Me sääminkiläiset olemme sangen ylpeitä juuristamme.

Kuvassa Sääminkiseuran hallituksen jäsen, kirjailija Vesa Luukkonen, joka on laatinut tekstin muistolaattaan toisen kirjailijan Joel Lehtosen ( sitaattien sisässä) kanssa.

Muistolaatta on valmistettu Punkaharjun kilpi Oy:n toimesta ja siihen on saatu avustusta Savonlinnan kumppanuuspöydästä.

NOSTALGINEN RETKI SÄÄMINGIN ETELÄISIIN RANTAKYLIIN SUNNUNTAINA 11.9. 2022.
Sääminki-seura ry järjesti nostalgisen retken Säämingin eteläisiin rantakyliin sunnuntaina 11.9. 2022.
Yli 50 retkeläistä kiersi bussilla Pihlajaveden, lähtien aamuvarhaisella Kallislahden suuntaan ja saapui illansuussa Punkaharjun kautta takaisin Savonlinnan keskustaan.
Retkeä suosi erittäin kaunis syyssää sekä hyväntuulisten retkeläisten
vilkas puheensorina.
Bussimatkan aikana kuultiin tarinoita kustakin kyläkunnasta sekä siellä vaikuttaneista henkilöistä.
Ihasteltiin uuden Vekarasalmen sillan maisemia hitaasti kiiruhtaen.
Mikkolanniemestä suunnattiin kohti Kiviapajaa.
Juotiin nisukahvit Nuorisoseura Ruusun talolla Ruusulassa, jossa paikan emäntä Aino Tiainen kertoi ns. Ruusun synnystä ja Kiviapajan kuulumisista. Hienossa kunnossa oleva, talkoilla ylläpidettävä vuonna 2025 100- vuotta täyttävä nuorisoseurantalo Ruusula henkii historiaa sekä elää vahvasti ajassa.
Kuultiin Kiviapajan kuuluisan pojan, muusikko Heikki Silvennoisen sukutarinat.
Piojärveltä suunnattiin Särkilahteen , jossa saatiin kuulla Marjatta Kososen opastamana paikan historiasta ja nykypäivästä. Samalla tutustuttiin Hobitti kahvilaan, josta meille kertoivat paikan yrittäjät Susanna Lindroth sekä Reima Qvintus.
Kuin kruununa loistavalle päivälle retkikunta nautti VuoriniemelläTynkkylän lomaniemen aivan mahtavan karjalaisen pitopydän antimista sekä komeasta Pihlajaveden maisemasta.
Tyytyväisenä ja hieman väsyneenäkin retkikunta palasi Ruhvanan ja Putikon kautta illansuussa takaisin Savonlinnan keskustaan monta tarinaa ja kokemusta rikkaampana.

Helmikuu 2023

Ei tapahtumia