Savolaistalo

Pekka Turtiainen ja Pauli Tuovinen astuvat sisään romahtaneesta eteisestä
Pekka Turtiainen ihastelee uunin kokoa ja lattian kohtalaisen hyvää kuntoa
Pekka ja Pauli huokaavat rakennuksen heikkoa kuntoa.
Pekka koputtelee seinähirsiä ja toteaa, että yhden seinän hirret on ainakin vaihdettava ja katto uusittava

SAVOLAISTALO PUTKINOTKOSSA

Sääminki-Seuran puheenjohtajat kävivät tänään keskiviikkona tutustumassa Putkinotkossa sijaitsevaan Savolaistaloon.
Savolaistalo on siirretty 60-70-luvun taitteessa Kiviapajalta Säämingin kunnan toimesta Putkinotkoon. Kuntaliitoksessa se on siirtynyt Savonlinnan kaupungille. Asta myrskyn seurauksena vuonna 2010 talon päälle kaatui puita, katto hajosi ja vuoti sateella vettä sisään. Savonlinnan kaupunki ei korjauttanut kattoa. Vahinkoa on yritetty paikata ressuilla jotka ovat aiheuttaneet sen, ettei talo ole hengittänyt ja näin ollen on alkanut vuosien saatossa lahota.
Pauli Tuovisen opastuksella puheenjohtajat saivat lisätietoa talon kohtalosta. Talo on päässyt todella huonoon kuntoon ja sen pelastamiseen on viimeiset hetket käsillä.
Sääminki-Seura ottaa kantaa ja tekee esityksiä talon suhteen seuraavassa kokouksessaan 14.8.