Terho Kaskinen

Terho Kaskinen oma tarina.

 

Olen syntynyt Säämingissä v. 1955, kävin koulut Säämingissä ja olin juuri valmistunut SLN:n ammattikoulusta (SAKU) kun Säämingin kunta lakkautettiin 1973.

Sen jälkeen opiskelin/asuin 4 vuotta Lahdessa.  70-luvun lopussa oli paha taantuma, niinpä lähdin pääkaupunkiseudulle, jossa olin 11 vuotta. Minulla oli koko ajan aivan kirkkaana mielessä tavoiteena palata ns. kotiin Sääminkiin. Perhe tuli kuvioihin Pk-seudulla mutta heillekin sopin hyvin, että muutettiin (palaisin) Savonlinnan ja nimenomaan Kosolan kylälle entiseen Sääminkiin.

Minulle sanottiin siellä pk-seudulla, että olet aivan hullu… ei siellä ole töitäkään ja sinne susien ja karhujen sekaan… En ole katunut hetkeäkään päätöstäni ja siitäkin on jo nyt n. 30 vuotta.

Siteeraan Ristoa, minulla on juuret syvällä Säämingissä. Isäni puolusti aseen kanssa Sääminkiä kaikki ne sotavuodet, minä ”puolustan” ja taistelen Säämingin alueen puolesta nykykeinoin eli pyritään pitämään alue elinvoimaisena. (koko Savonlinnan alue).

Olen asunut muualla välillä ja liikkunut maailmalla… en ole koskaan missään unohtanut eikä minun ole koskaan tarvinnut ”salata” tai hävetä juuriani. Tästäkin tilasta tulee mukavia muistoja 60-luvun poikapäiviltä.

Minun Sääminkini on rakas syntymäkotikunta, varsinaiset muistikuvat Säämingistä on: pinta-alaltaan laaja,  vauras ja vehreä vesistöjen ympäröimä kunta. Oli todella iso juttu kun pikkupoikana harvoin pääsi käymään kaupungissa, se tuntui todella suurelta. Myöhemmin noin 15 vuotta muualla asuneena sen oppi suhteuttamaan.

Lämpimät onnittelut 60-vuotiaalla Sääminki-Seuralle!

Pitäkäämme yhdessä huolta että näitä vuosia tulee lisää!

 

                                                                                                                    Terho Kaskinen